Hicr Suresi
14. Cüz - 263. Sayfa
32- Allah İblis’e: “Sen niye secde edenlerle beraber olmadın?” diye sordu.
33- “Benim,” dedi, “kuru çamurdan şekillenmiş balçıktan yarattığın bir beşere secde etmem mümkün değildir.”
34, 35- Allah şöyle buyurdu: “O halde, defol buradan! Çünkü sen kovuldun, ve bu lânet, hesap gününe kadar senin üzerinde devam edecektir.”
36- “Ya Rabbî!” dedi, “O halde insanların diriltilecekleri güne kadar bana mühlet ver!”
37, 38- “Haydi, buyurdu, belirli bir güne kadar sana müsaade edildi.”
39, 40- İblis dedi ki: “Ya Rabbî! Beni azdırmana karşılık, yemin ederim ki ben de dünyada onlara günahları süsleyeceğim ve senin ihlasa erdirdiğin kulların müstesna, onların hepsini azdıracağım”
41- Allah buyurdu: “Bu seçkin kullarımın tuttuğu yol, işte Ben’im gözettiğim dosdoğru yoldur.”
42- “Şüphesiz Benim o seçkin kullarım üzerinde senin hiçbir nüfûzun yoktur, ancak senin peşine takılmış şaşkın azgınlar başka!”
43, 44- Şüphesiz cehennem de o azgınların hepsinin varacakları yerdir. Oranın yedi kapısı vardır ve her kapıdan kimlerin gireceği belirlenmiştir.
45- Şeytana uymaktan korunan müttakiler ise cennetlerde ve pınar başlarındadırlar.
46- “Esenlikle, emin olarak girin oraya!” (denir onlara).
47- Onların kalplerindeki kini söküp çıkarmışızdır. Dost ve kardeş olarak, divanlar üzerinde karşı karşıya otururlar.
48- Orada kendilerine hiç bir zahmet ve meşakkat dokunmaz, oradan hiç çıkarılmazlar.
49, 50- Kullarıma haber ver ki (günahları örten) gafur, (ihsanı bol olan) rahîm Ben’im.Bununla beraber azabım da elîm mi elîm!
51- Onlara İbrâhim’in misafirlerinden de bahset.