Kur'an-ı Kerim

Kur'an-ı Kerim - Ankebut Suresi

Bu sayfada Ankebut Suresi'nin 20. Cüz - 398. Sayfa'sındaki ayetler yer almaktadır. Kur'an-ı Kerim meaili Prof.Dr Suat Yıldırım'a aittir.

Ankebut Suresi

20. Cüz - 398. Sayfa
24- Halkının ona verdikleri cevap:”Öldürün onu!” veya “Ateşe atın!” demekten başka bir şey olmadı.Ateşe attılar ama Allah onu ateşten kurtardı.Elbette bunda iman edecek kimseler için ibretler vardır.

25- İbrâhim onlara şöyle dedi:”Siz dünya hayatında Allah’tan başka birtakım sevgili putlar edindiniz.Ama sonra kıyamet günü gelince birbirinizi red ve inkâr edecek, birbirinize lânet edeceksiniz. Barınacağınız yer ateş olacak ve kendinize hiçbir yardımcı bulamayacaksınız.

26- İbrâhim’in söylediklerine Lût iman etti.İbrâhim: “Ben” dedi, “Rabbimin emrettiği yere hicret edeceğim.O, azîz ve hakîmdir (mutlak galiptir, tam hüküm ve hikmet sahibidir).”

27- Biz İbrâhim’e (evlat ve torun olarak) İshak ile Yâkub’u ihsan ettik.Onun neslinden gelenlerde, peygamberliği ve vahyi devam ettirdik. Ona dünyada mükâfatını verdik. O âhirette de elbette salihlerden olacaktır.

28- Lût’u da halkına resul olarak gönderdik. Onlara dedi ki: “Nedir bu haliniz?Siz dünyada sizden önce hiç kimsenin yapmadığı pek iğrenç bir şey yapıyorsunuz.

29- Allah’ın bu uyarmasından sonrasiz hâlâ şehvetle erkeklere varacak,yolu kesecekve toplantılarınızda edepsizlik yapmaya devam edecek misiniz?”Halkının ona cevabı şundan ibaret oldu:”Doğru söylüyorsan bizi tehdit ettiğin, Allah’ın o azabını getir de görelim!”

30- “Ya Rabbi!” dedi, “bu müfsitler, bu bozguncular gürûhuna karşı bana Sen yardım eyle!”
Ankebut Suresi 20. Cüz - 398. Sayfa
Çok Önemli!
Bu sayfada yazım yanlışı olması durumunda iletişim sayfasından geri bildirimde bulunabilir, düzeltmemizi sağlayabilirsiniz.. Bu sayfanın yayınlanmasında ticari bir amaç olmayıp, reklamlardan arındırılmıştır.
Teşekkür ederiz.. DemliSozler.com